پخش زنده
امروز: -
درخواست امريکا، انگليس و فرانسه از عربستان براي پايان دادن به حملات هوايي به يمن فرار به جلو است، اگر اين کشورها صادق هستند ابتدا صادرات سلاح به سعودي ها را متوقف کنند.
پس از بين المللي شدن پرونده قتل جمال خاشقجي روزنامه نگار منتقد سياست هاي پادشاه و وليعهد عربستان در کنسولگري اين کشور در استانبول و متهم شدن محمدبن سلمان وليعهد عربستان به صدور فرمان قتل خاشقجي، موجي از اعتراضات به روابط امريکا و ديگر کشورهاي غربي با سعودي ها بر پاشده است.
پرونده جنايت عربستان در به قتل رساندن خاشقجي موجب شده است که توجه افکار عمومي به جنايت جنگي و ضد بشري عربستان در يمن و کشتار هزاران غير نظامي و صدها کودک يمني نيز جلب و اين سوال مطرح شود که وليعهد عربستان که با چنين قساوتي فرمان قتل يک منتقد بي خطر را صادر کرده در يمن دست به چه جنايت هايي زده است؟
همين مسئله سبب شده است تا اين روزها موضوع جنايات جنگي و کشتار غيرنظاميان وکودکان يمني مورد توجه افکار عمومي قرار گيرد و بسياري از احزاب مخالف در کشورهاي غربي و همچنين مخالفان سياست هاي ترامپ درخواست توقف جنگ و حمايت نکردن امريکا از سعودي ها در جنگ يمن را مطرح نمايند.
به نظر مي رسد توجه افکار عمومي به موضوع يمن سبب خواهد شد تا با روشن شدن ابعاد اين جنايت ها، مقام هاي امريکا، فرانسه وانگليس نيز در جنايات جنگي وليعهد عربستان در يمن شريک شوند و از اين رو اين کشورها با فرار به جلو خواستار توقف جنگ و آتش بس شده اند.
اينکه سازمان عفو بین الملل روز جمعه از اعضای سازمان ملل خواست سکوت خود را در قبال اقدامات عربستان بشکنند و به وظایف خود عمل کنند در اين راستا تحليل مي شود.
اما سوال اينجاست که اگر آنها در درخواست خود جدي هستند چرا در ابتدا صدور سلاح به عربستان را متوقف نمي کنند آن هم در حاليکه قربانيان جنگ يمن و هزاران زن و کودک غير نظامي کشته شده در يمن با سلاح هاي امريکايي، انگليسي و فرانسوي کشته شده اند؟
فراموش نمي کنيم که دونالد ترامپ در پاسخ به درخواست ها براي تحريم عربستان، گفت که تحريم ها نبايد شامل فروش سلاح شود و امانوئل ماکرون رئيس جمهور فرانسه نيز همچون ترامپ تاکيد کرد که صدور سلاح ربطي به قتل خاشقجي ندارد و به اين ترتيب دست وليعهد عربستان در ادامه جنايت در يمن را باز گذاشتند.
البته طولاني شدن جنگ و ناکامي عربستان درتجاوز نظامي به يمن نيز يکي از دلايل است چرا که پيش از اين نيز سيگنال هايي از سوي امريکا به سعودي ها داده شده بود که ظرف يک مدت کوتاهي کار را تمام نمايند و حالا که موفق به شکست ملت يمن نشده اند مي کوشند رژيم عربستان را از باتلاق خارج نمايند.
همچنين با توجه به بازگشت احمد بن عبدالعزيز از لندن به رياض و گمانه زني ها در مورد اينکه احتمال دارد او جانشين محمدبن سلمان شود و با توجه به مخالفت او با لشکرکشي به يمن که از موضع گيري اش در برابر معترضان آل سعود که در مقابل خانه اش در لندن خواستار توقف جنگ در يمن شده بودند مي توان استنباط کرد درخواست آتش بس از سوي امريکا، انگليس و فرانسه به نوعي دست پيش گرفتن و به قول معروف آش ريخته رو نذر امامزاده کردن است.
احمد بن عبدالعزيز به معترضان مداخله نظامي در يمن گفته بود که با سياست هاي سلمان و بن سلمان در يمن مخالف است و اقدامات آنها را به پاي همه آل سعود ننويسند.